Follow Dr Han :)

Dr Han endorsed

Saturday, April 14, 2007

Weekend again!!!!...

hYE, it's weekend again. Finally, i can rest for a while. But my forensic exam is set to be continued on monday. Anyway, weekend is meant to be a resting period.... so.... forget about the books for a while.. and be a normal human being again. So, Kak REd? camner BKS? makin panas nampak... hehehehe... lepas weekend ni kite bole tgk la sape kene kick ek? agak sape ek? To those who are been wondering what happened to the mussels and the salad i bought the other day, these pics are for u.
occay, this is the ceasar salad, home made. senang jer nak buat. letak lettuce tu dlm pinggan... pastu grill filet ayam sket... potong kecik mengikut suka hati masing2 ... pastu letak hard cracker skit... kasi rase masin... pastu... letak skit grated cheese tu.. ( cheese yg diparut..).. then...final touch... letak skit mayo... kalau org suka mayo la.... walllaaa.. siap la.. biasa kat proper restaurant kat moscow ni... ceasar salad cost around 200-300 rubles (rm 30-rm40).. so.. baik buat sendiri la.. murah beb.. hehehhe...rase2 cost nak buat sepinggan ceasar salad mcm aku buat ni dlm 70-80rub jer kot...
ok...next.. the mussels from NZ tu. apparently, the "kepah" ni dah dibukak separuh kulitnya.. maknanya, dlm 1 kotak mussels tu.. dpt bnyk jugak la isi. So, memandangkan kepah ni susah jugak nak dimasak dgn sedapnya (bagi aku la..) , so kire masak sambal jer la.. abis citer... lemak berkrim beb.. pastu kene pulak dgn sayur sawi goreng n nasi panas... best!!!.... hehehe.. kat sini kalau sepinggan kepah mcm kat atas tu.. kalau korang order kat restaurant.. will cost around 600rubles.. (rm 80).. .. aku beli mussels sekotak ari tu (1kg) just 160 rubles jer (rm20)...

and.... kalau korang nak tgk soalan exam forensic yang aku dok mengadap hari2 .... ni la die... hehhehe.. sila la try jawab kalau dah bosan2 sgt kat umah tu... hehehee.. occay la. besok man utd lwn watford for FA CUP semi final. kalau menang esok, maybe akan jumpe CHELsHit (chelsea) kat final nanti kot... if chelsea beat blackburn on sunday... so.. we'll see... everyone.. enjoy ur weekend.. and teruskan support BKS. all the best to all the contestants...

5 comments:

Equilibrium said...

aku bleh tlg jwb soklan exam ko, ngan syarat ko bg dulu mussels msk sambal n caesar's salad(eh salad x yah, kelmarin aku dah wat dah..)pas aku kenyang mkn n puas ati, aku blh tdo jap, pas tu kalu aku rasa ok, aku tlg jawab k, ngan last syarat..ko tlg jawab 8 paper final exam aku?????Deal???Thanks pal ;o)

adrenaline said...

seriously the mussels looks tempting but i guess if i cook got more kick.hahaha.Anyway, dt paper of urs...chialat the wording like dono wat encryption....haha,kalah arabic writing.heee

Red Mummy said...

ko jgn layan si equil tu nan...

anw kan nan, lagi satu tips masakan ni, is the way u present it. kepah tu seeloknya dihidangkan atas plate panjang yg memuncung, not in a bowl

org bujang limited mangkuk ke..

akak dah tau sapa yg bharus kena kick!

Equilibrium said...

nan...aku tau org bujan(cam aku)x dek plate pjg memuncung kan..so, ko bleh letak jek atas buku ko yg pjg memuncung..kalu xdok..meh amik buku maths aku...pjg n muncuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuung gitu!

pearlEJ said...

sendiri masak ker org tlg masakkan tu??