Follow Dr Han :)

Dr Han endorsed

Sunday, February 27, 2011

isu berbangkit

many of my readers are not in agreement with my previous statement
yes, u have ur point
 drug user deserve second chance
even thou they are hiv positive , there deserve an up most care by doctors
deserve the best medicine...

it's easier said than done if u dont have to deal with these people , day in... day out...

but , instead of putting ur foot in the drug users shoes...
try putting one in the doctor's shoes who have been infected by hiv virus
after getting needle prick injury from the active drug user , who is also a hiv positive..
then u will think twice...

after years of hard work at med school,
many months of grueling days as houseman...
u ended being a hiv positive patient ,
infected from ur stupid idiot patient who abuse themselves

how do u feel ?
how do ur parent feel?
how the people going to treat u?
will our government compensate u? that's NO for sure...

does it worth risking ur life...?

of course being a doctor is a noble job...
but still , we are human after all
we are not resistance to hiv virus
we have no back up if we get infected..
seriously ,
is it worth it???

9 comments:

FCGastroboi said...
This comment has been removed by the author.
FCGastroboi said...

it depends on the person itself how sincere he/she is and we cant say it is right or wrong bcz everyone have their own opinion :) for me i think it worth trying bcz this people deserve a treatment bcz they all patient

miszlullaby said...

Mai injek FCgastroboi tengok dengan HIV.worth ke tak?LOL.

Ahmad Munir said...
This comment has been removed by the author.
nfizree said...

i said worth trying not worth injecting it. nothing wrong trying to treat patient with HIV but if let say after u tried and then u been infected thats consider as our takdir already. its not that u simply go and find the HIV virus. u do it with a good intention which is to treat that person. so i dont see anything wrong with it.

Yus Muslim said...

entry yg menarik jugak..hehe

em,sebenarnya kita kena betul-betul jelas..apakah SEMUA patient HIV yg kita temukan saat itu berpotensi 100% menularkan HIV kat kita..ingat tak mase kita lecture dulu..macam mana pathof sume ni?

dan apakah setiap kali kita tercucuk jarum suntik HIV patient yg baru pertama kali datang kita terus dapat HIV?

kita ambil kira viral load..kita check berapa cd4 patient saat itu..dan seperti beberapa reseach dunia 10 tahun kebelakangan ni menemukan cd4 diatas 400-500 mempunyai resiko penularan terkecil sampai tidak sama sekali..

pengalaman seorang nurse sewaktu saya posting dulu..dia tercucuk jarum yang telah dipakai utk suntik obat kat parient HIV sampai jari dia keluar darah..dan dia sekarang baik0baik jek..dan hasil pemeriksaan HIV non-reactive..so?

memang kemungkinan utk dapat itu ada..tp kita cuba luaskan pemikiran kita..kalau kita sempitkan seperti ini,saya taknak treat semua politicians..sebab diorang,rakyat miskin banyak penyakit,malnutrition..semua salah diorang sebab rasuah banyak sangat..sia-sia rawat diorang..sebab menyelamatkan diorang ni kira kita bersubahat dan sama-sama mengamalkan politik kotor..*tidak bermaksudkan malaysia yer..hehe

kalau pikir macam ni saya taknak bagi treatment langsung kat mana-mana penyanyi mcm celine dion..sebab urat leher putus..siapa suruh terpekik terlolong..sendiri cari susah..mencuri waktu tidur saya dan mempengaruhi kesihatan saya..tengah-tengah dapat call..baik tidur..

btol x?siapa pun..di mana pun..apapun..bagaimanapun..bila-bila pun..kita kena ikhlas jela..

mereka semua patient kita..

peace!

Yus Muslim said...

saya nak tambah sikit lagi...

em..Han,dari pertama terdetik dalam hati kita cita-cita atau impian nak jadi doktor, dari situ kita sebenarnya telah memberitahu diri kita yang kita akan sanggup menghadapi pelbagai risiko..

dan ini adalah salah satu risiko..
peace..:)

Sre Shaziela said...

I heard there are few cases, patient/ doc infected with the AIDS virus, HIV during labor/ medical treatment.

Dr Pipyets said...

I don't mean to be discriminatory, but I am of the opinion that HIV positive, Hep B or Hep C or any patient with an incurable, transmissible disease be treated by separate medical personnel in a separate ward/institution. Medical personnel treating these patients should sign an agreement to the risks involved, and receive higher allowances and insurance coverage. We cannot think solely for the welfare of the patient but we should protect the med staff as well.