Follow Dr Han :)

Dr Han endorsed

Thursday, April 14, 2011

words of wisdom from kura kura...

Delete
Blogger 
  if u want to loose weight really quick..
u should learn from this lady...
she's good 
and she herself is the proven subject
 
 
 
KuraKuraDiBawahCawanKaca said...
 
 
 
       hai, this is my opinion.. i rasa u kena control ur portion intake.. jangan makan sekali harung je.. makan 5-6x sehari dalam portion sikit.. kalau u busy, u boleh makan protein bar or minum protein shake.. kalau u nak turun cepat, say bye2 kat nasi lemak, makanan manis2, lemak2..       drink 3liters of water tiap2 hari.. paling senang, bila celik je mata pagi2, habiskan 500-1000ml air.. selalunya kalau u stop minum makanan goreng2+berlemak and tinggalkan minuman manis, dalam 1-2 bulan dah tunjuk result.. nasi2 tu semua u tukar ke brown rice or wholewheat pasta.. lauk minyak2 sila kurangkan.. main rebus2 and grill je.. senang je, marinate chicken breast dengan black pepper and salt.. then grill.. makan dengan pasta..            after 7pm, jangan sentuh any carbo.. makan protein je.. pasal training pulak, takat lari manja2 kat treadmill lemak2 degil tu takkan cair.. u kena try buat High Intensity Interval Training(HIIT) jog for 1minute, lepas tu sprinting as fast as u can for 30-60secs.. then jog balik.. ulang 5-7x.. ambik masa 20minit je.. it will burns ur legs likes hell! kalau nak best lagi, naikkan incline treadmill tuh.. untuk weight training, i rasa u kena tukar ur program.. kasi badan terkejut sikit.. barbell squat, bench press, deadlift and other compound exercise u kena buat 3-4x seminggu.. muscle can helps u to burn excess calories.. bagi i, tak perlu exercise tiap2 hari.. 4-5x seminggu okay dah.. yang penting tiap2 exercise yang u buat tuh, intensity mesti tinggi..                              exercise hanya tolong 30% je untuk turunkan berat, selebihnya ialah diet.. kalau exercise giler tapi makan 'makanan sampah' buat ape kan? mindset kena kuat.. disiplin and komited.. kasi masa 12weeks kat urself.. i know u can do it!! sorry doctor.. i memang tak tau cara nak tulis dengan ayat lembut2 ke ape.. bagi i ubat takkan membantu untuk sihat or kurus.. exercise+healthy food+rest je yang dapat membantu..

1 comment:

Blogger said...

New Diet Taps into Revolutionary Idea to Help Dieters Lose 12-23 Pounds within Just 21 Days!