Follow Dr Han :)

Dr Han endorsed

Saturday, December 02, 2006

Hobbies? interest? or just a waste of money n time?

LaTely.... mcm2 hobi la timbul kat m2 ni, mostly lepas JPA naikkan elaun.....
dulu nak beli mende2 over 100usd pon berkira bukan main.... tapi skarang...
asal rase nak jer, terus beli.....
ok, let me rewind every lilltle stuff yg jadi mainan budak2 ni...
hehehhehe


antara keter, ps3 n ipod, sape lagi lawa....hahahhaha

bende pertama yg mostly budak2 ni buat lepas dpt elaun, tukar hp masing2...tapi semua kontrol jer.... tukar senyap2... nanti kang ade lak yg bising kate membazir la..ape la... hahaha...bukan kah hp itu satu keperluan? bak kata budak2 skolah zaman skarang yg begitu hairan dan pelik camner kite semua bole melalui zaman skolah rendah n menengah tanpa memiliki hp? hahha....budak2 skarang...ape nak jadi daaa....

selamat belated hari raya daripada kami pelajar2 perubatan thn 5 RSMU.....

lepas tu, semua nak ps2 la pulak ( sbb mase tu ps3 x kuar lagi )... hahaha.. kalau bole nak sorang satu, tapi di m2 ni ( n worldwde actually) walau ade berapa juta jenis game kat pasaran pon, asyik main satu game jer.... Winning 11.... hahahha... sampai faiz pon dah jadi pemain tegar skarang.... aku nak tunggu sampai biler kok hui x terpengaruh ngan mende2 nih....hahahhaha...


lepas ade ps2, nak ipod la pulak.... hahahah.... start from ipod biasa...pastu ipod mini, pastu ipod nano, pastu ipod video, cakap jer ape jenis ipod...semua ade kat m2....uish..kaya betul budak2 ni....hahhaha... kpd outsider... budak2 m2 rela tido dalam reban ayam dan habiskan semua duit utk pergi jalan2 n beli barang2 elektronik..


muka2 x laku dipagi raya....
hhhmmm.. dah abis semua jenis mende kat kedai dah beli.... so semua alih perhatian kpd yg lebih extreme lagi.........hehehe... beli kete la pulak... member sorang tu dah angkat ek, sorang dah beli siti, tapi yg sorang lagi...dulu kate nak beli harrier... pastu tukar angin nak beli satria GTi.. pastu kata nak beli satria neo lak.... tapi, endingnye....hahahhaha.... beli proton nikon D50... syabas kepada yg terasa..... hahaha.. aku jugak yg x beli ape2 lagi.... tapi duit habis jugak, tapi xper.... walaupon duitku habis camtu jer.... at least I'm enjoying the moment.... so xder la nak makan pasir goreng ( ni ayat nak sedapkan hati jer) hahahhaa....

dah habis mende atas dunia ni diorang beli ( aku x) hahah... skarang ni ade satu hobi baru yg tgh menular dgn dasyat kat sini.... hahah..... photopages n photoshop , or PnP....ahahhaha... bak kata zak PnP lebih menarik dari PsP ( sbb balak beli PsP lepas tu terus buat hiasan jer), so semua tgh giler dok edit gambar la...dok ambik gambar la.....sampai gambar melangkah nak masuk toilet pon bole jadi seni....iskh2....ape kes beb....... hahaha...terima kasih kpd idham yg telah mempopularkan ideologi ni kat m2.....

In the end of the day, x kesah la korang nak wat aper ngan duit tu, asalkan kite semua sentiasa ingat tanggungjawab kite sbg pelajar kat sini, hahahah...jgn ponteng kelas sbb nak pergi ambik gambar dah.
hahah, n jgn la sombong @ angkuh ngan duit yg kite ade x seberapa ni....ramai lagi org kaya kat luar tu...hahahaah...ape sgt la 700usd tu.... , kalau ade 7juta usd bole la nak menunjuk .....
tapi masalahnya org kaya xkan menunjuk giler2...., so kalau ade jugak org atas dunia ni yg menunjuk kaya...maknanya....die x berapa kaya la kot...


abuya gagal mengawal emosinya setelah berjaya puasa selama 15 hari dibln ramadhan pada tahun ini... syabas....




3 comments:

Amet said...

hoho,masalahnya la ni Ane,aku sorg ja x terpakai2 henpon algi..cmana tuh?

wenkt said...

aloorrrr

feeling raya dgn angkasawan la kan..

pearlEJ said...

ensemnya dr. SM tuuuuu.......