Follow Dr Han :)

Dr Han endorsed

Friday, December 29, 2006

the holiday.........

Hari ni bermula la secara rasmi nya, cuti winter aku. setelah selesai test pead semalam, balik kelas tadi terus format com. tapi ade lak prob jugak mase nak format. check punye check, rupenya, kipas laptop aku ni penuh ngan habuk, dah x le nak pusing... hampeh tul udara kat moscow ni... kotor beb. anyway, thanks to Deven yg service laptop aku... thanks.. f.o.c. aku offer duit die x nak... heheheh..
Hari tu aku ade tgk satu movie ni... tajuk The Holiday... mase tgk tajuk tu cam boring jer... malas nak layan, tapi lepas check kat Yahoo Movie pasal synopsis citer ni... mcm best la pulak. Tambah pulak actor n actress yg aku suke.. Cameroon Diaz, Kate Winslet, Jude Law n Jack Black.. citer ni masuk dalam kategori romantic/komedi la...
the movie is about two women who are having problems with their love one. C. Diaz , in this film is a movie producer in L.A, found out that her husband is cheating on her, while, Kate Winslet, in this film is a writer in London, who felt in love , secretly with her co-worker... who end up marrying another girl..
so, dua2 minah ni pon frust menonggeng la... then, thanks to the power of the internet. both of them were looking for a holiday far2 away from home........ So diorang pon join la satu web ni, yg cari sape2 yg nak gi holiday dgn cara duduk rumah org lain , and kasi rumah sendiri sbg tempat holiday utk org lain.... kire mcm tukar rumah la... Cameron went to Kate's cottage in Uk, and Kate moved to Cameron's mansion in L.A.....
so, kat sane, diorang pon jumpe la pakwe baru, yang kononnya "Mr Right" utk masing.... heheheh... kalau nak tahu ngan lebih lanjut, tgk sendiri la. Best jugak la citer la. Kalau ikut rating aku.. , aku kasi 8/10 la.. sbb ade unsur2 lawak yg cool giler. pastu Cameron siap nyanyi lagu the killer lagi... hahahaha...
adeeeeeeeeeeeii... . aku ni dalam keadaan yg x sedar dir----- 2 minggu lagi ade government exams... aaaaarghhhhhh.. malas nye nak study... ade ke patut buat exam dalam cuti winter... I NEED A BReAK... heheheh
P/S... Sape ek vote LONDON?...aku rase mcm zak jer... kalau ToKYo tu kompem Kokui n TAKe.
Selamat Rileks kpd member2 yg xder kelas besok,... ENJOY>>>>>




1 comment:

pearlEJ said...

amboihh.. rajin sungguh noo dok buat sinopsis.. hehehe..