Follow Dr Han :)

Dr Han endorsed

Tuesday, December 19, 2006

New WAJA GTI ..... khas Utk ZAK

Secara x sengaja aku telah jumpe artikel ni. Sekali tgk mcm ori jer artikel ni. Tapi setelah aku baca 2-3 kali. mcm x real. Bukan x percaya ngan kebolehan org Malaysia ni. Tapi artikel ni mcm mengarut sgt la. Tapi x bermakna kete kat atas ni x le nak buat, tapi cost nak buat ni bukan senang. Image kete kat atas tu hanyalah CGI semata2. Mane2 graphic designer yg power bole lukis kete tu. Tapi kalau ade la pengarah Proton yg terjumpe artikel ni, n terbuka hari nak hasilkan kete ni betul2.. aku memang nak tempah awal2 la.
Kete ni nampak mcm reka bentuk yg cool giler. sbb ape ek? Maybe sbb diorang cuba nak tiru body Merc SLK kot? Pastu body kit semua aku rase diorang ambik dari Skyline..... hmmm.. tapi lampu belakang tu memang trademark WAJA la... go WAJA.... ( balik nanti aku nak mod WAJA mak aku jadi camni....) hehehhe
Tapi yg paling x logik skali dlm artikel kat atas ni, harga RM120K. yer la, bayangkan la... bnyk betul part yg kene import nak buat kete ni. Engine? campro xder lak version V6 2.0 L. Kalau campro try nak buat pon, bukan senang nak jadi 220hp tu.. wheel 20inch lagi....hmmmm... at least rm150k kot... hahaha.. but who knows... who knows... 50 years ago, nobody would expect Malaysia could built a car. MALAYSIA BOLEH>>>>

1 comment:

pearlEJ said...

takder pun keluar..