Follow Dr Han :)

Dr Han endorsed

Wednesday, September 24, 2008

Cytotec

LADIES - PLEASE READ THIS ONE :)
Mrs Sheikh requested me to make a special entry about this medicine - Cytotec :) Thanks to MrS Sheikh , I deeply reckon that this entry would be very beneficial to a lot of ladies out there. Hence I'll write in Malay just to be as clear as possible for everyone.


Pil cytotec ini merupakan brand name kepada ubat yg asalnya (generic name )bernama Misoprostol. Ade jugak company yg kasi nama ubat ni cytotic pill yg mcm mrs sheikh cakap tu. Ubat ini tergolong dalam kategori NSAID- non steroid anti inflammation drug. Misoprostol secara khususnya digunakan utk merawat penyakit ulcer perut.

< >
Ok, that's the boring part. Ni nak masuk bahagian yang menarik. MISOPROSTOL @cytotec ini bole menyebabkan cervical and vagina contraction. Erm , dalam bahasa melayu - ia boleh menyebabkan ... perempuan punye lubang tu terbukak.. hehe.. sorry! No kidding. Oleh yang demikian, Ubat ini dilarang utk wanita yang sedang mengandung. Sebabnya, ubat ini boleh menyebabkan keguguran. So, kalau ade perempuan yang makan ubat ni, pastikan anda tidak mengandung yer.

Misoprostol juga digunakan utk induce process melahirkan anak, digunakan secara off label di labour room sebab mengikut kajian cytotec lebih efektif berbanding oxytocin.

Misoprostol juga digunakan utk process menggugurkan anak. Apabila ubat ini induce uterine contraction - makin senang la nak kuarkan janin tu. Ubat ini digunakan secara haram oleh golongan2 miskin yang nak gugurkan secara haram. Ambik ubat ni secara overdose, pastu gi teran kat toilet. Senang. Tapi ingat, tu keje HARAM.... saya x ajar ek.

Side effect ubat ini - berak berdarah dan sakit perut. Ubat ini juga tidak boleh dimakan oleh wanita menyusukan anak. Bagi perempuan yang dah tamat haid aka expired - ubat ini bole menyebabkan vaginal bleeding.

Tapi, utk kaum lelaki, ubat ini boleh membantu process pengerasan ( paham2 la sendiri! ) - x tipu!

So, kesimpulan nya , kalau anda perempuan sakit gastric - cube dulu ubat gastric lain - cimetidine ker, ranitidine ke... kalau lelaki.. kite kasi laju2 sket! lawak jer :)

602 comments:

«Oldest   ‹Older   601 – 602 of 602
Lily PAKAR SAKIT PUAN said...

UNTUK PERTANYAAN DAN BANTUAN : SMS/WHATSAPP/WECHAT 017-2016271(24JAM)
Www.wasap.my/+60172016271
Www.wasap.my/+60172016271
Www.wasap.my/+60172016271

http://hospitalpakarsakitpuan.blogspot.my/2017/03/ubat-gugur-kandungan-pil-gugur.html?m=1


Awas-jika anda mengandung di luar rahim, penggunaan pil adalah dilarang sama sekali…RISIKONYA TERLALU TINGGI, jadi anda KENA SCAN dulu kandungan tu untuk memastikan kedudukan janin berada didalam rahim (uterus), saya juga akan memantau semasa pesakit mengambil ubat ini.

Pil @ Supplement ini membantu ‘mencuci’ khas untuk wanita yang hamil dalam kandungan 23 minggu ke bawah sahaja, hanya ikut arahan untuk pengambilannya dan dalam masa 12 Jam akan segera ‘cuci', khas untuk wanita hamil jarak dekat, terlanjur, belum berkahwin dan ‘senang hamil’. Kami membantu pada yang memerlukan. Jika dilakukan di hospital swasta, kosnya Rm1000 ke Rm3000.. bergantung berapa minggu kandungan dan sakit yang teramat sangat apabila saluran tiup dimasukkan dalam saluran kemaluan, jadi bertindaklah sebelum terlambat. Kandungan ubat ni adalah 200mcg, elakkan dari membeli bawah 100mcg (hanya cacatkan janin shj), 20mcg, 50mcg,100mcg Tuntas dari Indon (menyebabkan pendarahan yg teruk), RU486 dari Singapore, Indon Dan Thai (RU486 sudah ada 368 kes kematian Seluruh Dunia).

-GUARANTEED-
Term & Condition- Kena Ikut Aturan Makan, Bawah 23 Minggu,

SMS/WHATSAPP/WECHAT/CALL 017-2016271

*ubat ini mengandungi 80% protein dan produk tiada kesan sampingan dan selamat digunakan, produk sudah berada dipasaran semenjak 2002 dan tiada mengunakan bahan-bahan terlarang, 98% Berjaya Jatuh.

*Penghantaran cod area KL,CHERAS,AMPANG,SG BESI,SRI KEMBANGAN,SERDANG. area lain melalui POSLAJU

*JUGA ADA MEMBEKAL SECARA PUKAL DENGAN HARGA TERMURAH TANPA PERLU MINIMUM PEMBELIAN DAN BANTUAN SOKONGAN 24JAM KEPADA PELANGGAN .

Dejavu James said...

Salam sejahtera,





Pil ini membantu ‘mencuci’ khas untuk wanita yang hamil
dalam kandungan bawah 20 minggu iaitu bawah 5bulan, hanya ikut arahan untuk
pengambilannya dan dalam masa sehari akan segera ‘cuci, khas untuk wanita hamil
jarak dekat, terlanjur, belum berkahwin dan ‘senang hamil’. Kami membantu pada
yang memerlukan. Jika dilakukan di hospital swasta, kosnya menjangkau ke
Rm2000, mengikut usia kandungan dan sakit yang teramat sangat apabila saluran
tiup dimasukkan dalam saluran kemaluan, jadi bertindaklah sebelum terlambat.





Kepada yang berminat untuk mendapatkan pil cytotec ini,
bolehlah mendapatkannya daripada saya, call/sms di 0176166902 Saya menjual dgn
harga berpatutan.





Untuk sesiapa yang
ragu-ragu untuk membeli dgn kami, anda boleh layari blog kami, dan click pada
profile, dan lihat pada profile picture kami iaitu gambar Pil cytotec original
yang kami pegang. Keputusan ditangan anda :)

info-cyto.blogspot.com

«Oldest ‹Older   601 – 602 of 602   Newer› Newest»